Георги Рачев прогнозира: Снегът няма да спре! Напротив, ето къде ще има 1 метър натрупване!

Advertisement:

Георги Рачев прогнозира: Снегът няма да спре! Напротив, ето къде ще има 1 метър натрупване!

Сега ще тръгнат жените с качулките, които гледат само напред и не разбират какво се случва около тях. Малък Сечко реши да се покаже какво представлява.

До 1-2 март ще има доста валежи, а в планините над 1 метър сняг.

Това заяви в „Здравей, Бъглария“ климатологът Георги Рачев . „Причината е средиземноморския циклон, който минава над България и Румъния. Това означава сняг, сняг, сняг, а в Североизточна България и Северна България и виелици”, обясни климатологът.

Advertisement:

Климатологът прогнозира, че цяла България ще е със сняг – 30-40 см. „След първия циклон, ще дойде и втори, който ще мине малко по-южно от България. Валежите ще бъдат по-силни в южната част на страната. Много сняг ще има в Родопите“, предупреди Рачев. 

„Посрещаме Баба Марта с минус 15 градуса. Температурите може да паднат и под тях. При такива интензивни снеговалежи и рязко затопляне на времето се получават наводнения.

От втори март температурите ще станат положителни до тогава обаче ни очакват ледени дни. На трети март ни очаква дъжд и сняг, но температурите ще се положителни“, призна Рачев. „На 8-и март температурите ще са вече над нулата.

Очакват се много наводнения през пролетта заради многото валежи. Все пак е хубаво, че затоплянето при нас няма да е взривно, а постепенно“, завърши климатологът. 

Източник: zajenata.bg

Advertisement:
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *